Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mozaik verseny a Göcseji Tudásközpontban

November 11-én pénteken, Zalaegerszegen a Göcseji Tudásközpontban került megrendezésre  "Az agyag becsülete régen és ma" című hagyományőrző nap.

 

A rendezvény egyik fő pontja a csempemozaikkép-készítő verseny volt.

 

A programra előzetesen regisztrálhattak a jelentkezők a Tudásközpont oldalán. A hatalmas érdeklődést jól illusztrálja, hogy a nevezést 40 csapat után a rendezők kénytelenek voltak lezárni. Nem csak Zalaegerszegről, de a környező falvakból is jöttek résztvevők. A csapatok ajánlott létszáma 2-4 fő volt, tetszés szerinti összetételben, felnőttek és gyerekek, családok és barátok egyaránt jelentkezhettek a megmérettetésre.

Hivatalosan 14 órakor kezdődött a verseny, de 13 órától már folyamatosan érkeztek a csapatok. Voltak, akik már kész tervekkel és felszereléssel (kalapács, vödör, rongy szivacs) jelentek meg a helyszínen. A képekhez a 40×40 cm-es alaplapot, színes 1,5x1,5 cm-eresre megvágott csempedarabokat, valamint a csemperagasztót a Zalakerámia biztosította.
A fotókon látszik, hogy nem csak a gyerekek, de a felnőttek is nagyon lelkesen dolgoztak és igazán jó hangulatban telt a délután.

Végül 29 műalkotás készült el, amelyekből a háromtagú zsűrinek kellett kiválasztania az első három helyezettet. Majd titkos szavazás keretein belül dőlt el, ki veheti át a közönség díjat.


Az érdeklődők számára a mozaik képek még egy hétig megtekinthetőek a Tudásközpontban. A kiállítás után a csapatok elvihetik az általuk készített munkákat.

 


A verseny szervezői és támogatói:

Tartalomhoz tartozó címkék: Göcseji Tudásközpont hírek